Brokolice je vynikajícím zdrojem vitamínu C. Připravíte-li jí s jinou zeleninou a s ovocem níže popsaným způsobem, získáte tak chutnou šťávu, až zapomenete, jak je zdravá.

Postup

Omyjeme a nakrájíme brokolici. V nádobě přivedeme k varu vodu se špetkou soli, vložíme brokolici a vaříme ji 3 minuty. Hotovou brokolici necháme vychladnout.

1.
list

Omyjeme mrkev, jablko a rajče a pak je nakrájíme na kousky.

2.
list

Banán oloupeme, nakrájíme a smícháme
s mlékem.

3.
list

Suroviny odšťavníme v tomto pořadí: brokolice, mrkev, jablko, rajče a banán s mlékem.

4.
list

Do čerstvě vymačkané šťávy přidáme sirup
z agáve. Dobře zamícháme a podáváme.

5.
list
  • Suroviny na přípravu 2 nápojů

  • špetka soli (do vody na povaření brokolice)
  • 110 g brokolice
  • 1/2 mrkve
  • 1 rajče
  • 1/2 jablka
  • 1 banán
  • 180 ml mléka
  • 1,5 PL sirupu z agáve
Potraviny použité v tomto receptu:

tag Agave syrup iconSirup z agávetag Apple iconJablkotag Banana iconBanántag Broccoli iconBrokolicetag Carrot iconMrkevtag Milk iconMlékotag Tomato iconRajčata

Tipy

V tomto receptu jsme použili plnotučné mléko (3,25%), pokud však chcete snížit energetickou hodnotu nebo obsah tuku, můžete použít mléko nízkotučné nebo odtučněné. Pokud chcete zhubnout, nahraďte mléko vodou a vynechte sirup z agáve.

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+

Tips

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+
SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+