Brokolice je vynikajícím zdrojem vitamínu C. Připravíte-li jí s jinou zeleninou a s ovocem níže popsaným způsobem, získáte tak chutnou šťávu, až zapomenete, jak je zdravá.
Postup
Omyjeme a nakrájíme brokolici. V nádobě přivedeme k varu vodu se špetkou soli, vložíme brokolici a vaříme ji 3 minuty. Hotovou brokolici necháme vychladnout.

Omyjeme mrkev, jablko a rajče a pak je nakrájíme na kousky.

Banán oloupeme, nakrájíme a smícháme
s mlékem.

Suroviny odšťavníme v tomto pořadí: brokolice, mrkev, jablko, rajče a banán s mlékem.

Do čerstvě vymačkané šťávy přidáme sirup
z agáve. Dobře zamícháme a podáváme.

-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- špetka soli (do vody na povaření brokolice)
- 110 g brokolice
- 1/2 mrkve
- 1 rajče
- 1/2 jablka
- 1 banán
- 180 ml mléka
- 1,5 PL sirupu z agáve
Tipy
V tomto receptu jsme použili plnotučné mléko (3,25%), pokud však chcete snížit energetickou hodnotu nebo obsah tuku, můžete použít mléko nízkotučné nebo odtučněné. Pokud chcete zhubnout, nahraďte mléko vodou a vynechte sirup z agáve.

Tips





KOKTEJLY A ŠŤÁVY
Líbí se mi
Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Osvěžující protizánětlivá melounová šťáva
Nízkokalorická rajčatová šťáva
Nízkotučný ovocný koktejl
Jablkovohrušková šťáva
Jak připravíme melounový koktejl?
Borůvkový koktejl bohatý na antioxidanty