Nejčastější a nejjednodušší domácí jablečná šťáva se připravuje z jablek a mrkve. Podle chuti můžete použít více nebo méně jablek/mrkve – jejich kombinace je dobrá v jakémkoli poměru. Šťáva má vysoký obsah betakarotenu – antioxidantu, který chrání organismus před volnými radikály.

Postup

Umyjeme a nakrájíme jablka.

1.
list

Umyjeme a nakrájíme mrkve. Odšťavníme šťávu
z mrkví, potom odšťavníme jablka

2.
list

Dobře promícháme, nalijeme do sklenic
a podáváme.

3.
list
  • Suroviny na přípravu 2 nápojů

  • 3 jablka
  • 2 mrkve
Potraviny použité v tomto receptu:

tag Apple iconJablkotag Carrot iconMrkev

Tipy

Chcete-li zvýšit výživovou hodnotu a zvýraznit chuť, přidejte trochu zázvoru!

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+

Tips

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+