![](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2016/10/apple-juice_sp.jpg)
Nejčastější a nejjednodušší domácí jablečná šťáva se připravuje z jablek a mrkve. Podle chuti můžete použít více nebo méně jablek/mrkve – jejich kombinace je dobrá v jakémkoli poměru. Šťáva má vysoký obsah betakarotenu – antioxidantu, který chrání organismus před volnými radikály.
Postup
Umyjeme a nakrájíme jablka.
1.
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
Umyjeme a nakrájíme mrkve. Odšťavníme šťávu
z mrkví, potom odšťavníme jablka
2.
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
Dobře promícháme, nalijeme do sklenic
a podáváme.
3.
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
![list](http://www.morejuicepress.cz/wp-content/uploads/2015/10/list.png)
-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- 3 jablka
- 2 mrkve
Tipy
Chcete-li zvýšit výživovou hodnotu a zvýraznit chuť, přidejte trochu zázvoru!
Tips
![](http://morejuicepress.com/wp-content/themes/MoreJuicePress/img/list-shadow.png)
Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Šťáva z banánu a zelí se sójovým mlékem
Šťáva z mrkve a brokolice
Dýňový koktejl s protizánětlivými účinky
Šťáva z kiwi a zelí
Šťáva z jablka a grapefruitu
Grapefruitovoananasová šťáva