
Nejčastější a nejjednodušší domácí jablečná šťáva se připravuje z jablek a mrkve. Podle chuti můžete použít více nebo méně jablek/mrkve – jejich kombinace je dobrá v jakémkoli poměru. Šťáva má vysoký obsah betakarotenu – antioxidantu, který chrání organismus před volnými radikály.
Postup
Umyjeme a nakrájíme jablka.
1.


Umyjeme a nakrájíme mrkve. Odšťavníme šťávu
z mrkví, potom odšťavníme jablka
2.


Dobře promícháme, nalijeme do sklenic
a podáváme.
3.


-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- 3 jablka
- 2 mrkve
Tipy
Chcete-li zvýšit výživovou hodnotu a zvýraznit chuť, přidejte trochu zázvoru!
Tips

Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Banánový koktejl na srdce a cévy
Koktejl z kiwi
Šťáva z kiwi a ananasu
Šťáva z banánu a zelí se sójovým mlékem
Rajčatovolimetková šťáva
Osvěžující protizánětlivá melounová šťáva